Vzmetnice in zrno graha

By | 10/17/2014

Hči je pred kratkim praznovala svoj peti rojstni dan, ob čemer sva se z možem odločila, da ji prirediva tematsko zabavo – tovrstne zabave so med otroci precej priljubljene in tako dečki praznujejo kot gusarji, deklice pa kot princeske. Ker smo pred kratkim zamenjali ležišča, smo se odločili, da bo naša tema pravljica o princeski na zrnu graha, zanjo pa smo seveda uporabili stare vzmetnice, ki naj bi šle sicer na odpad.

Praznovali smo na vrtu za hišo. Sredi vrta sva z možem tako eno na drugo naložila vzmetnice, jih prekrila z odejami in lepo obložila z blazinami. Z dreves sva obesila zeleno pobarvane krogle iz stiropora, ki naj bi predstavljale grah, zraven postelje pa je bila seveda velika miza za princeskino čajanko in torto.
Hči je imela povabljenih dvanajst prijateljic in vse so se preoblekle v obleke za princeske, nato pa so seveda najprej vse splezale na vzmetnice, kjer so se igrale večino časa. Le tore, oblikovana v veliko posteljo z visoko naloženimi pernicami in grahkom, jih je zvabila na tla.

Po praznovanju sva imela z možem namen vzmetnice odpeljati na odpad, vendar sva si premislila – nekaj mamic hčerinih prijateljic je namreč dejalo, da je bila hčerina zabava menda zadetek v polno prav zaradi postelje in zrn graha, in zabičale so nama, da starih ležišč ne smeva vreči stran, temveč jih morava shraniti za še kakšno zabavo. In sva jih res – glede na to, kako zelo so punčke uživale v pravljičnem svetu, bo zabava s temo princeske na zrnu graha gotovo še kdaj potrebna. Pa tudi če ne za rojstni dan, temveč za kakšno popoldansko igro med počitnicami ali med vikendom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *