Gradnja hiše

By | 11/22/2014

Ob pričetku gradnje lahko pričakujete nekaj stresnih situacij, saj se gradnja hiše šteje med en najbolj zahteven proces, ko se posameznik odloči za gradnjo svoje lastne hiše. Vendar je le ena misel, ki pomaga človeku, ki gradi hišo zase – seveda uporabljena kot motivacija, pomaga človeku prebroditi krizne trenutke. Z delavci, ki vam bodo pomagali pri sami izgradnji hiše zgradite odnose medsebojnega spoštovanja – v veliko pomoč pa vam bo, če si le zapomnite njihova imena.

Delavci bodo vaša prizadevanja cenili, kar se vam bo na dolgi rok obrestovalo. Da bi se izognili dodatnim nepotrebnim situacijam si naredite že vnaprej določen plan dela oz že vnaprej začrtajte določene cilje pri gradnji. Med gradnjo, ko pa nastane problem, ne čakajte predolgo, raje povejte takoj ko nastane – pritožbe po končanem delu so vedno nekoristne.

Vedno pa imejte v mislih vaš končni izdelek ter naj vas malenkosti ne vržejo iz tira. Preden pa podpišete pogodbo, jo previdno in temeljito preberite, vendar ni dovolj, da jo samo preberete, prav tako jo morate razumeti – kaj podpisujete. Če pa česar ne razumete, se posvetujte z gradbenikom ali pa samo pogodbo odnesete vpogled k strokovnjakom za gradbeništvo oz odvetniku, po potrebi pa lahko odnesete tudi k finančnemu svetovalcu.

Seveda s podpisom pogodbe pa se zadeva tu ne konča, še vedno se lahko katere stvari spremenijo, kakšna stvar doda, ravno tako se lahko spremenijo tudi same zahteve, da se določena stvar spremeni. Vendar bodite pozorni, na kompenzacijo pri zaključnih delih med vami in gradbeniki, saj so pripravljeni temu prilagoditi zaključna dela, vendar bodo to tudi izračunali. Najbolje bo pa, da z izvajalcem – gradbenikom, za vsak nov dogovor podpišeta, pri tem pa ne pozabite določiti strošek, za določen dogovor. Seveda tudi tukaj pazite, saj ob vsakem dogovoru nekaj evrov ter se takoj nabere v nekaj tisočakov.

Prilagoditve pa lahko izvedete zagotovo tam, kamor imate neizkoriščen prostor. Ker se cene nepremičnin računajo na kvadratni meter, je pri tem res pomembno, da dobro premislite ter se posvetujete ali bi prilagoditve uporabili na hodnikih ali v spalnih prostorih. Kot za konec, pa ne pozabite na garancijo – saj morajo biti vsa dela zajeta v garancijo, le tako lahko kasneje zahtevate, da se napaka odpravi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *