Imam izdelano spletno stran, kaj sedaj?

By | 07/27/2014

Ko vam podjetje naredi po vašem naročilu spletno stran, jo morate dati na spletni strežnik, da bo stran sploh vidna na internetu. Še prej pa je potrebno registrirati domeno, saj bo stran dosegljiva le na tem naslovu. Gostovanje spletne strani lahko poteka na strežniku izvajalca ali pa pri kateremkoli drugem ponudniku gostovanja (hostinga), če vam izvajalec to dopušča, oz. če je spletna stran sploh narejena tako, da se lahko prenese na strežnik drugega ponudnika. Za bveč informacij glede izdelave spletne strani lahko kliknite tukaj.

Veliko izvajalcev spletnih strani uporablja namreč interno razvite sisteme za urejanje spletnih vsebin, ki ne dopuščajo možnost namestite na drugih strežnikih. Zaradi vsega navedenega je koristno, da se pred podpisom pogodbe o izdelavi spletne strani prepričate tudi o tem kakšne so možnosti gostovanja in kakšna je cena. Cene za gostovanje spletne strani so lahko za popolnoma iste potrebe zelo različne. Tako lahko pri enem ponudniku odštejete za iste performanse 30 € letno pri drugem pa 2x ali 3x več. Najboljše je, da cene gostovanja preverite tako, da obiščete google.si in v iskalno polje vpišete »gostovanje spletnih strani«.

Kot boste videli, je ponudnikov res veliko. Obiščite jih vsaj 5 in primerjajte njihove cene. Vsekakor pa cena ne sme biti edini dejavnik odločitve saj je za vsako resno podjetje še kako pomembno, da so strežniki dovolj hitri, da nimajo izpada in da ponujajo v primeru težav 24/7 online pomoč in podporo. Ko poskrbimo za domeno in gostovanje je potrebno spletno stran vpisati v nekaj spletnih imenikov (matkurja.com, najdi.si, slowwwenia.com), saj bomo tako poskrbeli, da bodo na stran hitro prišli iskalni pajki in poindeksirali stran, kar je bistveni pogoj, da bo moč vašo spletno stran sploh najti v Googlu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *