Kranjska Gora

By | 02/15/2012

Kranjska Gora je prav gotovo eno glavnih športno-rekreativnih ter zabaviščnih območij v Sloveniji. V svojo sredo privablja tako domače goste kot tudi mnoge druge, ki prihajajo v ta prelepi del Julijskih Alp, da bi se naužili lepot, ki jo Kranjska Gora nudi s svojimi naravnimi lepotami.

Resda je Kranjska Gora nenazadnje svetovno znano prizorišče zimskega športa – zimski skoki v Planici ter pokal Vitranc – prizorišče alpskega smučanja, se lahko Kranjska Gora pohvali tudi z znamenitostmi, naravnimi in kulturnimi, ki so zanimive in vredne obiska v vseh letnih časih. Tako v Kranjski Gori ni nikoli dolgčas, saj ta biser v zavetrju Julijcev vsem obiskovalcem nudi obilo zabave, športa, počitka v objemu neokrnjene narave, tišine ter čistega zraka.

Kranjsko Goro imajo radi tudi otroci ter vsi, ki se nostalgično spominjajo priljubljenih junakov mladinskega pisatelja Josipa Vandota: Kekca in Mojce,  Rožleta, Bedanca, Pehte, Kosobrina in drugih. Omejeni junaki še vedno prebivajo v Kranjski Gori in morda jih kje na pašnih planotah srečate tudi vi. Pridite in se prepričajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *