Italijanščina

By | 09/16/2013

Italijanščina je romanski jezik, ki ga govori nekaj čez 62 milijona ljudi. Večina od teh živi v Italiji. Vsekakor je italijanski jezik zanimiv, sploh če iščete idejo kateri jezik izbrati za nadaljnje izobraževanje. Za sam začetek učenja morda ni potreben takojšen vpis v jezikovno šolo. Za pokušino se lahko preizkusimo tudi doma.

Če na spletu vpišemo ključno besedo „ italijanščina za začetnike „ dobimo strani, ki so nam lahko pri temu v pomoč. Čisto osnovne besede so napisane v slovenskem jeziku, zraven v italijanskem in kot dodatna pa vendar ključna stvar… Imamo možnost poslušati zvočno, kako zveni izgovorjava izbrane besede. Krasno kajne?

Pa naj vam podam en primer za boljše razumevanje. Slovenska beseda JAZ se v italijanskem jeziku glasi IO, zraven tega pa imate še možnost, da slišite kako zveni če to izgovorimo. V primeru, da se v italijanskem jeziku najdemo in želimo svoje znanje nadgraditi, pa se še zmeraj lahko obrnemo na katero od jezikovnih šol in nadaljujemo šolanje pri ustrezno izobraženem osebju, zaposlenem prav v ta namen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *