Govorite francosko?

By | 11/25/2013

Parlez-vous francais oziroma po slovensko ali govorite francosko zna ali pa je zagotovo že slišal skorajda vsak od nas. Ste vedeli da za francoščino pravijo da je jezik diplomacije in prestiža, ker je uradni jezik v Evropski Uniji in številnih drugih organizacijah? Ste vedeli tudi to, da francoski jezik govori okrog 180 milijonov ljudi in je uradni jezik v okrog 29 državah po vsem svetu? Ste tudi vi med tistimi, ki ob francoščini pomislite na romantično podobo Francije, francosko kuhinjo in mogoče celo na francoske šansone?

Ne živite v zmoti in mislite, da je francoščina težka kajti na jezikovnih tečajih, lahko osnove francoščine osvojite hitro, v kolikor boste želeli več jo lahko tudi nadgradite. Torej naj vam neznanje francoščine ne bo ovira pri ciljih, ki jih želite doseči, pa naj bo to obisk Francije zasebno ali poslovno.

Odločite se in se še danes vpišite na jezikovni tečaj francoščine in bodite med tistimi 190 milijoni ljudi, ki francoščino govorijo kot drug jezik ali pa samo med tistimi, ki s ponosom rečejo » Salut » ali po naše » Dober dan«.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *