Nemščina

By | 12/26/2013

Nemščina je eden izmed svetovnih jezikov, ki jih lahko uvrstimo v sam vrh glede na število govorcev. Nemščina (za več informacij kliknite na http://www.nemscina.si/) je tretji najbolj priljubljeni jezik na svetu, če pa se osredotočimo samo na Evropo je njena popularnost na vrsti takoj za angleščino.Če pogledamo številke, več kot 140 milijonov ljudi jo govori kot materni jezik, oziroma prvi jezik.

Število ljudi, ki se uči nemškega jezika oziroma število ljudi, ki govori nemščino kot drugi jezik ne moremo opredeliti saj se številka vsak dan veča. Do takrat, ko nemščine ne obvladamo še toliko, da bi si lahko sami prevedli kakšen članek, oziroma brez težav prebrali kakšno knjigo si lahko pomagamo z kakšnimi slovarji ali spletnimi prevajalniki za uspešen prevod.

Če torej nismo lastnik kakšnega ročnega slovarja, ki bi ga hranili na domačih policah, imamo dostop do interneta skorajda vsepovsod in izkoristimo to možnost da se dobimo pravilen prevod za besede, ki nam povzročajo preglavice. Ko vstopimo v spletni brskalnik, vpišemo besedo recimo NEMŠKO SLOVENSKI SLOVAR, zapišemo besedo, ki je ne poznamo v okence in potrdimo izbiro… Tako pa imamo prevod pred nami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *