Računalniške igre in pripomočki za igranje

By | 05/01/2012

Vas zanima kakšne računalniške igre so najbolj priljubljene? Katere so tiste, ki za več ur dnevno priklenejo naše najmlajše? Katere so najbolj zanimive igre za mladostnike? Ste vedeli, da računalniške igre igrajo tudi nekoliko starejši, tisti, ki še sodijo v generacijo, ki je odraščala ob računalnikih, torej tisti do tridesetega leta ali kakšno leto več?

Ne toliko sama vrsta iger, kot so arkadne igre, miselne igre in podobno ampak bolj vrsta igralnih pripomočkov je tisto kar loči posamezne generacije med seboj. Tisti najstarejši, ki se še ukvarjajo oz. igrajo računalniške igre, torej tista generacija okrog tridesetega leta, prisega predvsem na igranje iger na računalnikih, medtem ko nekaj mlajše generacije raje igrajo Xbox igre, Playstation in različne druge konzole.

Kaj je prednost teh konzol, da se jih mladi tako rada poslužujejo, vedo le oni sami. Verjetno je igranje na precej večjem televizorju tudi precej bolj zabavno, od igranja na majhnem računalniškem zaslonu. Prav gotovo je še kakšna prednost, ki je povzročila takšen efekt, saj se danes z vsaj eno igralno konzolo ponaša skoraj vsak otrok oz. vsaj tisti, katerega starši si lahko to investicijo privoščijo.

Nakup takšne igralne konzole ni poceni, še dražje pa je kupovanje posameznih iger, ki se jih sicer lahko poišče tudi brezplačno na internetu, a to žal ni legalen niti moralen način pridobivanja avtorskih del.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *