Predelava avtomobila v avto na plin

By | 02/17/2014

Boj za iskanje najboljšega alternativnega goriva nafti teče že zelo dolgo, vendar pa do sedaj še ni bilo odkrito gorivo, ki bi bilo energetska bogato in stroškovno učinkovito, tako kot bencin in dizelsko gorivo. Etanol, vodik, sončna energije, elektrika – nobeden izmed naštetih se še ni izkazal za tako zelo učinkovitega. Obstaja pa gorivo, ki je bogato kot olje, čistejše in zelo poceni, ter enostavno za uporabo. To je zemeljski plin. Več informacij o tem kako lahko izkoristite plin kot pogonsko gorivo vašega avtomobila boste našli na strani http://www.avtonaplin.si/

Stisnjen zemeljski plin je enak plin, ki se uporablja v pečeh in greje domove, le da je namesto da bi tekel po ceveh, shranjen v rezervoarjih vozil pod visokim pritiskom. 90 odstotkov stisnejnega zemeljskega plina sestavlja metan. Metan je 23 krat tako močan kot oglikovi dioksid, vendar pa kljub temu zemeljski plin zmanjša skupne emisije vozil toplogrednih plinov za vsaj 21 odstotkov v primerjavi z bencinom. Prav tako je zmanjšan delež prašnih delcev in ogljikovega monoksida.

Cena stisnenega zemeljskega plina je nižja v primerjavi z bencinom ali dizelskim gorivom. Energijsko je kilogram zemeljskega plina enak 1,5 litrom bencina in 1,3 litrom dizelskega goriva, kar pomeni, da je pri uporabi zemeljskega plina še dodaten prihranek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *