Panelne in žičnate ograje

By | 08/06/2015

ograjePomislite, kje v svojem domu že imate ograjo. Ob stopnišču? Na balkonu? In kje vse je še nimate, pa bi jo želeli imeti? Poglejte si ponudbo ograj iz najrazličnejših materialov in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza in predstavlja vaš stil. Obiščite spletno stran Ograje Rogina, kjer lahko kupite žičnate in panelne ograje.

Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo ograjo? Odvisno je seveda od tega, kje jo boste imeli. Če želite ograditi dvorišče, bodite pozorni na višino vaše ograje. Za enostavne objekte, med katere sodijo ograje do višine dveh metrov, ne boste potrebovali gradbenega dovoljenja. Če želite imeti višjo ograjo, pa si morate pridobiti gradbeno dovoljenje. Saj nočete nevščenosti, kajne? Če živite v vrstni hiši in svojo ograjo delite s sosedom, je bolje, da se o menjavi ograje pogovorita. Kakšno ograjo si želite vi in kakšno vas sosed? Poskušajta najti takšno, ki bo obema ustrezala. Ob tem poskušajte razmisliti tudi o namenu ograje. Jo želite zaradi otrok, morda psa? Morda zato, da ločite sosedovo parcelo od svoje? Ali pa, ker se vam zdi, da bi bila lep okras dvorišča, stopnic, balkona? Tudi od tega je odvisen material, ki ga boste izbrali.

Ko izbirate barvo ograje, trikrat premislite. Izberite takšno ograjo, ki se bo lepo zlila z vašo hišo in okolico. Izogibajte se živih barv, od katerih vas bodo ob pogledu na ograjo zabolele oči. Naj ne bo ograja središče vaše parcele, v smislu izstopanja iz okolice, temveč naj bo del okolice. Če niste prepričani, povprašajte o mnenju prijatelje in prodajalce, saj boste le tako izbrali tisto pravo ograjo, katere ne boste obžalovali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *