Miselne igre

By | 06/12/2013

Miselne igre so igre, ki niso namenjene le otrokom, temveč tudi odraslim. So igre pri katerih spodbujamo možganske celice k delovanju in se učimo novih stvari. Najrazličnejše igre so se igrali že stari Egipčani, kar precej njihovih iger pa se je ohranilo celo do danes.

Prav tako je zelo znan zgodovinski izrek: Kruha in iger! Vse to nam kaže, da so se ljudje že od nekdaj radi zabavali in si za to ustvarili tudi posebne pripomočke. Dandanes ločimo več vrst iger, ena od njih pa so miselne igre. Mednje spadajo različne igre s kartami, šah, nekatere družabne igre,spomin, sudoku, Scrabble…

Z miselnimi igrami si hitro lahko krajšamo čas ter se ob njih tudi zabavamo. Sicer so nekatere miselne igre precej zahtevne in se ob njih lahko tudi izmučimo (govorim iz lastnih izkušenj), so v vsakem primeru zelo zabavne ter tudi koristne. Z igranjem nekaterih iger za izboljšanje spomina lahko upočasnimo razvoj demence, zato jih je priporočljivo igrati tudi iz medicinskega vidika. Ker nam je v trgovinah pa tudi na internetu na voljo veliko različnih miselnih iger, se prav za vsakogar lahko najde kakšna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *