Kuhinja je središče doma

By | 03/19/2013

Kuhinja je središče doma. Namenjena je pripravljanju obrokov in prehranjevanju, čeprav se v njej dogaja tisočero stvari. Tisti resni pogovori, ko se usedemo za mizo, ukradeni poljubi, nenapovedani obiski, ki jih včasih posedemo kar v kuhinjo. Je spovednica, kamor hodijo otroci zaupat mami svoje prve ljubezni. In je pivnica, ko se dobijo moževi prijatelji.

Zato je pomembno, da se v kuhinji počutimo dobro in, da si vsaj na kakšno desetletje privoščimo novo. Kuhinj je na tržišču vse polno, lahko pa nam jo mizar naredi tudi po meri. Novo pohištvo, prinese v dom novo svežino. Včasih v oglasnikih najdemo tudi leto ali ali dve stare kuhinje, ki so precej cenejše. Lahko tudi sami kaj prebarvamo in dodelamo in kuhinja bo dobila novo svežino.

Prav tako je pomembno, da kuhinjo redno čistimo. Najboljša in najmanj agresivna so ekološka čistila, ki jih je danes na trgu že vse polno. V kuhinjo sodi tudi nekaj kuhinjskih pripomočkov, morebiti nekaj svežih zelišč in kakšen cvet. In nekaj volje za kuhanje. Če se kuhi posvetimo in uporabimo še malce domišljije, lahko v njej tudi zadiši. Tisto, pa je potem res prava kuhinja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *