IR paneli za udoben in varčen način ogrevanja

By | 08/10/2019

ir ogrevanje s paneliIR panele pogosto zamenjamo z električnimi radiatorji ali termoakumulacijskimi pečmi, vendar je to največja napak, ki jo lahko storimo. Morda na prvi pogled res izgleda tako, vendar je koncept ogrevanja z ir paneli popolnoma drugačen. Tu se električna energija ne pretvarja direktno v toploto, ampak ir žarki v celoti obsevajo predmete v prostoru, ki jo nato oddajajo v prostor. Na ta način je celoten prostor kot nekakšno ogrevalno telo, kjer je toplota v njem enakomerno razporejena. Več informacij o IR paneli boste dobili na spletni strani EKOSEN.

Številni strokovnjaki menijo, da je takšen način ogrevanja izjemno učinkovit, kar se odraža na majhnih mesečnih stroških za ogrevanje. Je že res, da je potrebno v to vkalkulirati tudi investicijo, vendar se vam le ta zagotovo kmalu povrne. Ir paneli omogočajo tako imenovano širinsko modulacijo in časovno krmiljenje. To vam zagotavlja optimalno nastavitev temperature v prostoru glede na dane razmere. Kadar ni potrebe, je tako jakost ir žarkov majhna, ko pa ste doma, se njihova moč poveča.

Z ir paneli pa boste dosegli tudi popolno udobje ogrevanja. Skrbi o nakupu energentov za ogrevanje so popolnoma odveč, saj vam je električna energija, ki je potrebna za njihovo delovanje, vedno dostopna. To pa še ni vse. Tovrsten moderen način ogrevanja vam omogoča tudi pametno upravljanje, kar pomeni, da lahko takšen sistem ogrevanja nadzirate kar na daljavo, za to pa potrebujete zgolj pametni telefon. Tako ni nobenega strahu, da bi prišli v mrzel in neogret dom.

Ker pa se danes tudi na področju ogrevanja pojavljajo vedno večje težnje po okolju prijaznih oblikah ogrevanja, je razveseljivo dejstvo, da je ogrevanje z ir paneli eno od najbolj ekoloških oblik ogrevanja, ki pa je ob tem tudi prijazno do zdravja ljudi. Izkazalo se je, da se ir svetloba najbolj približa učinku sončnih žarkov, kar pomeni, da je tovrsten način ogrevanja tudi najbolj naraven.

One thought on “IR paneli za udoben in varčen način ogrevanja

  1. medeninasto vodno korito

    Upam, da bom od tega lahko videl še veliko več. . Strinjam se s člankom in nekaj stavki tukaj, dobro sestavite stavek, razumem, kaj mislite, to bo v meni zgradilo mnenje, ker me v tem članku spominja na nekaj v preteklosti v mojem življenju.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *