Šola jadranja

By | 03/19/2014

Jadranje je vsako leto bolj in bolj popularno. Preživet dopust na jadrnici je aktualen tako pri številnih druščinah kot seveda tudi pri družinah. Na ta način se na dopustu ukvarjamo s športom ter se hkrati prepuščamo sončnim žarkom, če seveda nimamo smole ter slabega vremena. Preden se z jadrnico lahko samostojno odpravimo na morje, so potrebne temeljite priprave, s katerimi se seznanimo v šoli jadranja.

V šoli jadranja je seveda zelo pomemben praktičen del, zato tečaji zmeraj potekajo na jadrnici. Če želite, se lahko tečaj izvaja tudi na vaši jadrnici. Na začetnem tečaju jadranja se tečajniki seznanijo z osnovno teorijo, seveda pa osvojijo tudi nekaj prakse.

Šola jadranja, ki jo vodijo usposobljeni inštruktorji, se trudi svoje znanje podati na čim bolj kakovosten način, saj se vsi zavedamo, da je lahko jadranje tudi nevarno, še posebej v slabem vremenu. Tečaji se izvajajo nekaj ur na dan. Še bolje pa je, če se odpravimo s šolo jadranja na morje, kar za več dni. Inštruktorji jadranja seznanijo tečajnika z jadrnico, izplutjem, pristajanjem, tehnikami jadranja, nastavljanjem jader, z osnovami navigacije ter meteorologije na morju. Seveda pa boste osvojili tudi številne druge mornarske veščine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *