Kmetija

Kmetija – 1. sezona

Šest žensk in šest moških se je podalo v nepozabno dogodivščino skozi čas in doživelo kmečko življenje v novem resničnostnem šovu Kmetija. Tekmovalci bodo v borbi za 50.000 EUR lahko spoznali, kako zahtevno je bilo nekoč življenje, ko so morali naši pradedje cel dan delati za hrano na mizi in naše prababice organizirati gospodinjstvo, tako da je družina lahko preživela.

Nekaj o pravilih igre

Resničnostni šov Kmetija je tekma na izločanje! Vsak teden je nekdo izmed članov izbran za Glavo družine, ki je odgovoren za delo na kmetiji. Njegova beseda je zakon! Glava družine ima privilegije in imuniteto, poleg tega pa določi Hlapca in Deklo, ki opravljata nazivu primerna dela. Ostali člani družine na koncu tedna izmed njiju izberejo prvega, ki se mora boriti za svoje mesto v družini. Slednji izzove enega izmed preostalih članov družine, le-ta pa dvoboj, v katerem se pomerita. O zmagi odločajo moč, tehnika ali znanje … in poraženec mora zapustiti kmetijo. (vir: http://24ur.com/bin/kmetija/index.php?id=description)

Več informacij o resničnostnem šovu Kmetija lahko preberete na naslovu http://24ur.com/bin/kmetija/

Tekmovalci

Adrijana
starost: 32
znamenje: Strelec
kraj: Goriška Brda

Biljana
starost: 24
znamenje: Vodnar
kraj: Ljubljana

Daša
starost: 21
znamenje: Dvojček
kraj: Celje

Jurij
starost: 26
znamenje: Oven
kraj: Maribor


Klemen

starost: 24
znamenje: Lev
kraj: Ponikva


Matija

starost: 33
znamenje: Škorpijon
kraj: Šempeter v Savinjski dolini

Michael
starost: 32
znamenje: Dvojček
kraj: Trbovlje

Simon
starost: 27
znamenje: Vodnar
kraj: Portorož


Špela

starost: 39
znamenje: Rak
kraj: Polhov Gradec

Dejan
starost: 38
znamenje: Kozorog
kraj: Zgornja Polskava

Katja
starost: 32
znamenje: Rak
kraj: Kočevje

Magda
starost: 63
znamenje: Oven
kraj: Domžale

105 thoughts on “Kmetija

 1. Anonymous

  OJOJ TO JE PA BREZVEZE MOREJO TEKMOVAT IN POL KA ČE EN IZBERE PUNCO ITAK DA BO ZMAGU GLUPO JE TO

  Reply
 2. kmet

  to fešta :), končno nekaj drugačnega od ostalih zdolgočasenih oslarij. Naj se vidi če zna kdo kaj delat! 😉

  Reply
 3. ura

  kr neki č ti ni všeč pa se useki!!!!budale kmeti kurbe

  Reply
 4. baby

  ta kmetija se meni ne zdi glih fer.med spoloma tekmovati,ja sej je logično da bodo fantje zmagovali.razen,če bodo tudi take naloge, ka bo bl puncam pasal.to pa bomo videli.
  mogoče bo pa še zanimivo.
  lp. (s)mejte se!

  Reply
 5. janko

  ma ka ste vsi mal cez les? peddri.na kmetiji pa ja ganjica raste…ni kmetije brez trahtarja

  Reply
 6. Pepelka

  Bila sem izbrana, da grem na casting “Kmetija”, pa sem pol kar odnehala, ker ne morem sineka doma pustiti. Pred 5 leti bi pa vsekakor šla do konca. In, če mislite, da bodo fantje zmagovali…? Pri delu se pa vse obrne, verjemite… Punce so veliko bolj vzdržne, organizirane in iznajdljive. Dajmo, punce!!!!

  Reply
 7. jasminka

  skoda da nisem bila izbrana,pa tak blizu ji bilo

  Reply
 8. LOMBEK

  KAR NE SE NAUČIJO DELAT ,NAJ SI SKUSJO KAKO MORAJO KMETJE DELAT,KER NEKATERI TAK ZANIČUJEJO KMETE ;PA NAJ LE VEJO DA BREZ NJIH SE NE DA ŽIVETI!

  Reply
 9. pika

  Predvidevam, da bo tole zelo zanimivo. Komaj že čakam pričetka in upam, da bo možen 24-urni dostop, kot v dosedanjih resničnostnih šovih.
  Življenje na kmetiji v sedanjem času kljub množici strojev in pripomočkov še vedno ni enostavno (ni bolniške, dopusta pa zelo malo). Kako so šele živeli naši predniki? Brez vodovoda, plina in elektrike ter pripomočkov, ki jih poganja elektrika, le ob hrani, ki so jo pridelali doma sami … To sem okusila tudi sama in zato z veseljem cenim vse lepo in dobro, kar mi življenje nudi. Z velikim zanimanjem bom spremljala predvsem tiste tekmovalce, ki jim je kmečko življenje in zelo trdo delo od zore do mraka, skratka življenje na kmetiji, verjetno povsem tuje.
  Kar malce mi je žal, da nimam možnosti udeležbe v tem resničnostnem šovu.

  Reply
 10. tomi

  zakaj ne objavite udeležence ,če delo na kmetiji že poteka s polno paro.

  Reply
 11. tomi

  zakaj ne objavite udeležence ,ker delo na kmetiji poteka s polno paro.

  Reply
 12. tomi

  kdaj boste objavili kandidate,ki že spolno paro delajo na kmetiji?

  Reply
 13. martinezo

  oo koma cakam da se zacne oo fak upam da bo ker fajn folk ntra

  Reply
 14. Aljaž

  Meni je zelo fajn ,da je ta resnični šov ,da bodo spoznali in se naučili krave movzit, in jih dati na pašo, kuhati bojo mogel tudi znati in delati na vrtuin na njivi.

  Reply
 15. katka

  upam da bo ta kmetija tut mela kartico kot big brother

  Reply
 16. SLOAncy

  Kdaj pa Kmetija, ko bomo gledali tv… čakam 🙁

  Reply
 17. pikica

  Ma ja to!Da se bojo mal pretegnal, ne pa ko big brother ko so sam žrl pa poležavalMislim da bo kr zanimivo

  Reply
 18. Andrej

  Na http://www.24ur.com so danes okoli 13 ure prekmalu objavili članek o kmetiji kjer je bilo možno videti vse tekmovalce. Očitno je šlo za napako. Sodelujejo večinoma stare mame pa dve mlade punci. Ena blodinka in ena rjavolaska. Imena si nisem zapomnil, je pa rjavolaska bila finalistka za mis športa 2006 in je tekmovala v teku na 400m.

  Tipi so pa razred zase. Eden izmed njih je primorec, ki zase pravi da je ponosen na to da je uspešno sodeloval v 1. Slovenski nogometni ligi. Potem je tukaj eden starejši tip z brkami, ki je bolj samotar, itd….

  No toliko na kratko. Več bo znanega zvečer ob 18 uri.

  LP

  Reply
 19. urnik

  nevem kaj vam sploh je eh pa kmetija je glih vajn za glejat no nina osenar je najtebolša big brader pa je še bil tisočkrat bolši najrajši sem gledla nono osenar zato ker ma zelo lepe frizure joj škoda da nisem jaz nina osenar no pa fajn se mete

  nina najtebolša si

  Reply
 20. Oj

  ja ful je škoda k je šla magda vn. DAŠA MA UMETNE JOŠKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 21. miha

  Kako lahko živijo takšni hinavci kot sta Jure in Miha- ups. “MICHAEL”

  Reply
 22. ADRIJANA

  JA,NO SAJ JE KUJ VREI TAK. GR8
  NI PANIKE. SAMO SO ENE PUNCE TUI DOST MOČNE! BOMO VIDLI KDO BO ZMAGO!!!!!!!!!
  SRY ura KAKŠNI IZRAZI……. ….MISLIM…..
  PA fifi NAPIŠE SE BIG BROTHERS!!!!!!!!!
  XXX *AdrIJaNA*

  Reply
 23. jaz

  ja meni se ta kmetija zdi kar vrei mislim da so naloge pravične za ženske in moške:)

  Reply
 24. curica

  ma ej men je pa full faina kmetija… une barbike pa to…

  Reply
 25. matko

  Jaz sem bil danes gor na kmetiji sej sem čist bliz dma

  Reply
 26. kmetica

  kmetija “kot so živeli pradedki in prababice”
  – kaki vozi….. košaro na glavo pa marš na drino,
  – prazna kmetija ob prihodu, pol pa vedno meje ludi pa vedno več žvadi…
  – kaki hejzl (WC)…. marš f šumo!

  JESOS KI SO TOTI CEJTI

  Reply
 27. sanja

  to je kr neki k prej niso mel mesa.jst sploh nebi zdržala

  Reply
 28. soraja

  Pa kaj ljudje sploh vidijo na tej kmetiji. En kup zakompleksanih ljudi, ki so kao full pošteni in korektni en do drugega, najraje bi pa en drugega v žlici vode utopili. En ali dva mogoče malo izstopata, ampak tale scena je pa poden. Danes pa že glih vsak lahko javno na televiziji kaže svoje frustracije. Še mal, pa bo ta show postal Jerry Springer show. Spomnite sa samo zmedene Adrijane- Skoz je neki jokala o nožu v hrbet, sama pa je največ spletkarla in komplicirala. Pol pa jok, v dvoboju pa zato ni tekmovala, ker je vedla da nima šans. Očitno ni tolk karaakterja da bi upala tekmovat in špotno prenest poraz. Jokala pa ni zaradi Špele, aaaamap zato, ker je vedla, da ne bo mogla bit več na kmetiji z Mihetom, pardon Michaelom. Halooo !!!! Pa bi si ja zbrala kej boljšga, ne pa enga vulgarneža, ki po obnašanju paše v tiste ta poceni avtobusne bifeje, kjer imajo najcenejšo pijačo in kjer se zbirajo luzerji. Druga pesem sta pa Daša in Biljana. Biljana je eno veliko zijalo, pametno da je kej, v bistvu je pa že zdavnaj izpeta in nima več kej pokazat. Lahko samo še vpije in se bebavo reži. Daša pa ni vredna omembe s tistim njenim “mmm”, pa “jst mislm” pa take bebave izjave. Daj odrasti že enkrat in pokaži malo pameti. V svoji omejenosti je pa še fajn pokvarjena.
  Škoda, da je šla Špela ven, hvala bogu pa sta ostala še Ljubinka in Klemen. Klemen je sicer bolj zvit kot deluje, Ljubinka je sicer bolj zadržana, ampak je pokazala, da je naćelna in odgovorna, zato Ljubinka NE PUSTI SE ZAFRKAVAT TISTIMA DVEMA KURAMA!!!!!

  Reply
 29. BIBA

  Kmetija je ok, sam moti me to da so nazaj sprejeli izpadle in da odločajo kdo si zasluži zmago s tem se pa jest ne strinjam… Same zamere so prišle z izpadlimi in da zdaj živijo na skednju in jejo kot….oni pa kot lordi…Bilo bi lepo kot so se končali vsi resničnostni šovi, ne pa da bo ta izjemaaaa… Sami med sabo bi se morali spopasti v znanju in da vidimo kdo je najmočnejši – zdaj ko gre h koncu…Vse katere jaz poznam sem vprašala kako sem jim zdi – vsi so zmajevali in nič kaj lepga povedli….

  Reply
 30. gity

  Halo!!! Sploh ni pošteno da je (baje) zmagala biljana!!! Edini zmagovalec je klemen!! Najbolj si zasluži to zmago!! Ne pa ena prasica ko nima pojma v kmetiji! Ni fer da so bivši udeležnci glasovali kdo gre vn! Ko so itak vse proti klemu ko je najboljši od vseh pa so mu favš da pršu tk daleč! Mogla bi gledalci glasovat bi bilo najbolj pravično!!

  Reply
 31. nataša

  Ja, moj komentar je eden in edini. Brez ubijanj živali bi tudi lahko šlo…!

  Reply
 32. pakt*

  waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa škoda k je simon izpadu!!

  Reply
 33. redna gledalka kmetije

  mislm pa da je to edin pravilen resnicnostni sov pri nas. zato ker so oni glasoval z mobitelom tukaj pa se sam vid kdo je nekaj nardil za kmetijo in so mislim da pravilni dvoboji. mislim pa da so klemna kar nardil. sam to edin mi ni dobr. (s)mejte se!!!

  Reply
 34. anika

  simon mi gre kaj na živce in lahko bi zmagala biljana,ker ta una baba če ji bi rekel naj ubije ljubimko bi jo ubila.jst sm s kmetov doma pa mam 10 let pa mal več vem kukr daša.en špeli pa rečte de sm sam za njo navivala pa vprašejte jo kako je blo če te strela udar!!!

  lep pozdrav Anika!!!

  Reply
 35. TINA

  E špela bla si ta najboljša in najbolj pametna v tej kmetiji!!! res ful dobra škoda da nisi zmagala! najbolj sta mi šli na živce daša pa biljana. posebaj Daša, ker se je nekaj vedno pametno delala, kot da to ona najbolj obvlada…brezveze…špela bla si zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 36. ursy

  ne prvoscem zmago dasi ka bo mogla zmagat bili ona je carica

  Reply
 37. zelva

  zanima me č sta se biljana pa daša ze dali dol k skus skp hodta.

  Reply
 38. MIA COLUCCI

  oi!
  kako se mate.js privoščim zmago biljani.najbolj mi je pa šla na živce daša ker se je važla pa misli da je lepša od biljane.če ne bi blo daše bi pa zbrala klemena.kr sem ga vidla na rogli učitelj smučanja.no to je vse .zj pa glejte BIG BROTHER KI JE ZAKON!!!!!!!!! NO ajd!! se vidmo

  Reply
 39. [.AnIy.]

  TINA,jst se ti bi kr pridružla glede tiste trditve glede Daše.Res se je kr neki španala pa misla da je naibolša.Pa tam se je pri zadnjem dvoboju vidllo da se ji je Biljana pustila.No ubistvu je pa tko al pa tko useeno saiii je Kmetije žeblo dounaii konec.ne bom vas dougoasla z bednimi komentarji sam Daša se je pa ress neki španala.Pa nwm zqa so jo klical Barbika če je pa grda ko….nebom omenjala da je nebi PREVEČ užalila[sam jo že tak mal užalla tak da…]no dost je za dans
  papa uživite pa delite čim bl podobne komentarje svojmu mnenju;)

  Reply
 40. malićki

  jaz sn navijo za jurija samo pac ga je spela zjebala

  Reply
 41. malika

  omfg…daša čestitam…klemen je pa nor do kraja…majkmi

  Reply
 42. anita

  klemen je najbol vredo fant na kmetiji on bi moral zmagat… med puncami bi pa najbol prvoščla biljani… daša je pa … da ne rečem

  Reply
 43. burek

  jebite se vsi ki radi gledate kmetijo, ker men je brezveze kot ponavadi

  Reply
 44. anja

  DAŠA je coool prov je de je zmagala pa biljana je tut fajn sam ona ni čistokrna slovenka daša pa

  Reply
 45. Anonymous

  letošna kmetija je zanč vsak samo na svojo rt gleda. kreteni so skorej vsi

  Reply
 46. [.AnIy.]

  jaoo…letošnja kmetijaje kr neki…samkregajo se

  Reply
 47. rozika

  Sramota za vse, ki v kmetiji nastopajo. Lenobe jezične, izkoriščevalske (vsak samo druge vidi, sebe ne). Kakorkoli, Goran in Alexander sta še vedno najboljša, samo malo drugače ju je treba inspirirati za delo. Kar se pa izrazoslovja tiče se pa mora vsekakor vsak od njiju znajti, saj so se že v začetku razdelili tekmovalci v dve skupini, kamor se samo Veronika ni takoj pridružila, ker je tipala, kje ji bo boljše. Žalostno, da Alexandra ne kličejo po imenu, ker si bo zelo zapomnil našo kulturo.
  Bi pa pognala še koga s kmetije, tudi Cirilo, ki ščiti tamlade “kure”kot je rekel Goran in prav ima; samo poležavajo in lenarijo, Cirila pa nastavlja svoj hrbet in dela namesto njih, na dvoboju pa jih še zagovarja pred gledalci (odgovori na Špelina vprašanja o drugih teklmovalcih) Prav dvolično res.

  Reply
 48. NoT'sponge

  KMETIJA || je bolša kot lani. Res je, da se kregajo ampak to je edino zanimivo :). O gorćiju in alex-u sploh nebom guvoru ker itak usak pameten ve da sta ”BLIND-a”. Hočem da zmaga MIHA ali VERONIKA,ANKA. Prejšni favorit je biu pa Sergej.

  Reply
 49. melani

  gorči je za pizdu materno jaz navijam za mihu

  Reply
 50. rozika

  Bolj gre proti koncu, bolj je pestro a ne? Pičica, me prav jezi, da Cirilo ni kdo von flikno, saj se res samo šlepa in skriva za svojimi leti. Škoda tudi Gorana, da bo ven padel, vsekakor pa, če že mora kdo zmagati, naj bo to Sergej, ne pa favlasti Miha. Sama “gimnazijska inteligenca” mu skače na jezik in iz glave.

  Reply
 51. pozdravljeni kako ste kaj

  kmetija je bila tko bed da so se sam kregal zaj pa je malo boljše DAvor je tko nor in nima čisto nč sramote Goranu bogmu človeku pa reče da je pič**,Goran pa je tud neki butalec ko misli da je pošten pa vedno se neki vtikuje pa to najboljše bi bilo ce bi dali vse kmete (fante) stran razn borota in roberta.To je za dans vse hvala za pozornost !!! E.Š.

  Reply
 52. pozdravljeni kako ste kaj

  daj sergej zmagi no že enkrat jas navijam zate

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *