Resničnostni šovi

Gral-Iteo poroča, da se je leta 2005 samo na močnejših televizijskih postajah v ZDA zavrtelo vsaj 34 resničnostnih oddaj! American Idol, Survivor: Vanuatu, The Apprentice, The Bachelor/ette in Extreme makeover sodijo med najbolj gledane oddaje vseh časov. Oddaja Ameriški Idol na primer je bila v letu 2003-04 najbolj gledana oddaja v Ameriki z več kot 25.7 milijona povprečnih gledalcev in z drugim najvišjih ratingom (14.9%).

GfK Media Ltd je v jeseni 2004 v 5 evropskih državah, ki zajemajo Veliko Britanijo, Francijo, Avstrijo, Češko in Slovenijo izvedel raziskavo, ki ponuja osnovni vpogled v mnenja Evropejcev o tovrstnih oddajah. V Franciji resničnostni šovi niso ravno priljubljeni, saj si 71% anketirancev želi manj tovrstnih oddaj.Podobno je tudi v Britaniji kjer si kar 61% gledalcev želi manj tovrstnih oddaj. Najtoplejši sprejem so resničnostni šovi doživeli v Avstriji, kjer si kar 59% ljudi želi več tovrstnih vsebin.

več: http://www.gfk.si/lnovice.php?NID=1258

Resničnostni šov BAR

Zamisel za resničnostni šov BAR prihaja iz Švedske kjer so ga leta 2000 prvič predvajali. Resničnostni šov BAR je že po prvi sezoni postal pravi televizijski fenomen, v Grčiji in na Portugalskem pa je potolkel vse rekorde v gledanosti.

46 thoughts on “Resničnostni šovi

 1. NICKY

  več bi jih moglo bit!!!!!
  je zanimivo gledat..

  Reply
 2. Neutro

  Sami kekci, k bi radi bli “slavni”… EGOMANIJA bi se moralo imenovat to sranje ne pa realityshow.

  Reply
 3. ST

  NEUTRO SE STRINJAM S TABO, VEČ AL MANJ SAMI KEKCI, GLEDAJO PA UNI K NIMAJO SVOJGA ŽIVLJENJA AL PA GA NE MARAJO PA PAČ GLEDAJO KAKO DRUGI ŽVIJO, ČEPRAV SO V VEČINI PRIMEROV ŠE VEČJI REVEŽI (KAR SE INTELEKTA TIČE) K PA UNI KI TO GLEDAJO

  Reply
 4. močerad

  prjavijo se sami taki, ko ne vejo, kaj bi sami s sabo počel. pol se pa afnajo kr neki v tri krasne, bolano! folk, gledite rajš kej bolj razburljivega!

  Reply
 5. bejba

  men so resničnostni šovi še kr ok sam nevem no če to ni zrežirano ka glede na bar jst nebi rekla de je res tok folka glasval za andreja k je res freky

  Reply
 6. anja

  men je ful žol k je šla maja vn k ona mi je bla najboljša pa tud gimnastiko me je učila

  Reply
 7. saša

  men je ful vredi sam prejšni so bli boljši ti pa sam za njimi ponavljajo

  Reply
 8. bobi

  javno pijančevanje,pretepanje,seksanje,obležavanje kjerkoli,kozlanje,preganjanje tako pivskega kot moralnega mačka in še kaj-za kozlat!!!le kaj si mislijo mlajši gledalci o tem?!jih tako učimo lepega obnašanja?!pri takih oddajah obvezna prepoved alkohola!!!najbolje pa prepoved takih oddaj!!!

  Reply
 9. klara

  rada bi dobila svojo bar kartico kaj moram narediti

  Reply
 10. klara

  žiga ej ful si dober zmeraj ko boš na vročem stolu bo glasovala zate,če bote imeli več točk ste carji

  Reply
 11. anže

  špela ti si kul,če boš spadla bo zelo zelo potrt

  Reply
 12. Matt

  Ma nobenmu se ne da vec delat pol pa vsi rinijo v te odaje

  Reply
 13. niki

  PROBLEM JE, KER ŽELIJO NEKI NESPOSOBNI OSEBKI, KI NE VEJO KAJ S SEBOJ, BREZ LASTNEGA JAZA IN ZNANJA, DOSEČI NA NEK DEBILEN NAČIN DOSEČI USPEH IN SLAVO! ČE JIH GLEDAM, JIH GLEDAM, KER SO TAKO ČUDNI, DA SE OBNAŠAJO KOT V ŽIVALJSKEM VRTU, IN TE TUDI GLEDAMO. KAR SE TIČE HINAVKANJA, VOJA GREGOR..RESNICA ŽE DAVNO DOBILA KRILA.

  LEP POZDRAV!

  Reply
 14. gergkto

  ful butasta oddaja. kot bi gledu debilne američane. enkrat sem gledu, pa še to sem zdržal sam 10 minut. fukjeno vseskupi. ljudje majo IQ pod ničlo!! neumni, butasti, ni čudn, da jim v šoli in življenju ni uspelo. in zdej mislijo, da če bojo žural pred kamero, da bojo postal neki slavni asi in carji. halo? itak jih gledajo sam otroc, ker jim še niso možgani čist do konca zrastli.

  Reply
 15. floky

  nobenmu se ne da učit in delat -> nč ne znajo in nč se jim ne lub – .> se afnajo na glupih oddajah.
  boge familije od teh idiotov, morjo res trpet v ponižanju pred vsemi znanci.
  dejte spravt iz svojih gobcev neumnih kej bolj pametnega – gluposti in skos ene in iste besede.
  kr neki se mate najprej radi, pol hinavite in se sovražte na smrt. in šimfate.
  sm že zdavni nehu gledat ta glup bar! pop tv dela vedn bol adijo oddaje, smrkavci pa zapravljajo za glasovanje in za kartice.

  Reply
 16. Nika

  MA ZAKAJ EDINO MI NIMAMO VELIKEGA BRATA…?
  CEL SVET GA IMA…TEJ SLOENCI NE ZBAJO ZBIIRAT..OZ NIČ SE NE UPAJO…SAMO REALITY TRETJE KATEGORIJE.

  Reply
 17. mayer

  naj se še spomnejo kakega resničnostnega šowa !!!
  TO BI BILO SUPER FiNo KrAsNo:-) 🙂 🙂

  Reply
 18. Ekran in živalski vrt

  Veliki brat nas gleda z malih ekranov. Vrnimo mu pogled z branjem prodorne knjige o resničnostnih šovih.

  Knjiga Ekran in živalski vrt (Olivier Razac) razkriva nenavadno podobnost med živalskimi vrtovi, nekdanjimi etnografskimi razstavami afriških plemen in današnjimi TV šovi!!

  maska.si

  Reply
 19. karmen

  na resničnostne šove se prijavjo s m tisti k rabjo evre!!!

  Reply
 20. dimitrij

  fulj uredu je sam premal zabave drgac je fulj care tud udelezenci so hart.

  Reply
 21. best girl

  ……..SO FUL CARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!IN VSI UDELEŽENCI RAZN PR SANJSKI ŽENSKI IN SANJSKEMU MOŠKEMU SO HARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 22. Aleš

  Še tanajbolš je bil Big Brother!!Sm bi mogu Miha zmagat!Andrej sploh ne zna govort!!Mislm halo!

  Reply
 23. TINA

  joJ!! Pa kaj pol če ne zna govorit.pač ni iz slovenije normalno…mislim HALLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOO!!!! Miha je bil najbolj anti v tem bb.:-P

  Reply
 24. ancc

  Men iie biu pa Andreii d’besT * kuuL iie d iie zmagu .. sicer iie biu pa Tud Mihc Zakon =]

  Reply
 25. Lara

  Big Brother je najbul!Miha je prou butast pa Naske tut!

  Reply
 26. ich

  za moje pojme pa ni nobene favšije, ampak gre nina sam zato veliko folku na živce,ker se tolk ven meče! pa sj je lohk luštna pa use pa nobenmu nič, sam vseen je pa človek, kot vsi ostali in se ne rabi ponašat nad ostalimi, kakor, da je nekaj več vredna ……………….

  Reply
 27. Špela

  ČE BI NAMESTO TE KMETIJE PONOVILI BAR, BI BILO NJABOLJE!!!!

  Reply
 28. Bostjan

  Ja tako bom reku,vsi šovi so bili zanimivi eni bolj eni manj,je pa definitivno kmetija in bar, v prednosti pred drugimi kajti tekmovalci imajo več svobode kot pri bigbrotherju,že samo gibanje je včasih velik pritisk na tekmovalce.Druga stvar ki jo želim omeniti je sistem izločanaj tekmovalcev,ali te izloči ljudstvo,ali pa pride do borbe kot na kmetije je velika razlika,primer če je nekdo simpatičen gledalcem,hkrati pa ni sotekmovalcem,naredi svoj čar.Druga zgodba so voditelji šova.Upam tudi bigbrother slavnih.

  Reply
 29. Manuel

  ZaLepo bi bilo na POP TV ali KANALU A vidrti glasbeni reality show SLOVENIJA IŠČE SUPERZVEZDO. Čim prej!

  Reply
 30. gregc

  kako si seksi da bi te kr nagacu na svoj rorcek saj si lustna lepa privlacna saj zame name in se kaj druzga ker nam umenjevov uglavnem zelo zelo potrebna saj bi se rad spoznal s tabo in tudi kj prezivu mogoce tudi eno noc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *