Življenje je Dirka!

By | 08/30/2006

Zdaj gre zares. Nov, prvi slovenski resničnostni šov Dirka!, ki ga bomo lahko prvič spremljali 6. septembra ob 20:00 na Kanalu A, se je začel. Dvaintrideset kandidatk in kandidatov – 16 deklet in 16 fantov upa, da bodo uspeli priti med ducat tistih srečnežev, ki jih bomo lahko spremljali tudi v drugi, tretji in nenazadnje v zadnji, dvanajsti oddaji. Zmagovalcu/ki resničnostnega šova, ki bo potekal na Kanalu A od začetka septembra pa do konca novembra vsako sredo ob 20. uri, bo uspeh na pisti in izven nje polepšal vesele decembrske dni. Glavna nagrada je namreč Toyota Yaris Dirka!, ki jo bo zmagovalec/ka s pomočjo OMV brezplačno vozil/a 10 tisoč kilometrov, imel/a leto dni brezplačnega Modrega kaska Zavarovalnice Maribor in komplet zimskih letnih pnevmatik Dunlop.

dirkaKdo se bo uvrstil v nadaljevanje resničnostnega šova, bo znano na koncu prve oddaje, ko bo komisija ‘potegnila črto’ in seštela vse dobljene točke, ki so si jih kandidatke in kandidati prigarali tako s pomočjo sms glasovalcev kot tudi s pomočjo vseh testov, ki so jih opravili v prvi oddaji. Dvanajst najboljših – 6 deklet in 6 fantov – bo imelo zagotovljen nastop v resničnostnem šovu do vključno šeste oddaje. Skupaj bodo preživljali vikende, trenirali in tekmovali ter se z dobrimi rezultati na progi in iznajdljivimi prijemi borili za naklonjenost gledalcev. Nato se prične borba za obstanek. Vsako oddajo se bo druščina namreč poslovila od dveh sotekmovalcev. Glavna dejavnika, ki bosta vplivala na »slovo«, bosta delno v rokah gledalcev, delno v rokah tekmovalcev samih. Vzporedno, tako kot se za avtomobilski šport spodobi, bo potekal tudi izbor Modre Miss, ki pa bo morala biti še vse kaj drugega kot samo všečna. Pokazati in dokazati se bo morala tako na pisti kot tudi v preostalih nalogah, ki so jih za tekmovalke pripravili snovalci resničnostnega šova …

In tista najboljša, tekmovalka in tekmovalec, se bosta pomerila v superfinalu. Ena na ena. Iz oči v oči. Zmagovalec bo le en. Le en bo požel vso slavo in domov odpeljal novo Toyoto Yaris. Le en bo imel brezplačno gorivo za naslednjih deset tisoč kilometrov. Le en bo imel Modri kasko zavarovanje Zavarovalnice Maribor. In le en bo imel brezplačno letno in zimsko ‘obutev’ Dunlop.

Glavna navijača – voditelja Dirke! bosta Maja Rejec in Dani Bavec, za varnost, znanje – tako teoretično kot praktično, pa bosta (po)skrbela naša najboljša reli voznika preteklosti in sedanjosti, Brane Kuzmič in Andrej Jereb. Za dodatno zabavo oziroma nedirkalne igre pa so zadolženi mnogi znani obrazi, vendar … Naj se Dirka! začne.

Prvi slovenski resničnostni šov Dirka!, ki se bo v program Kanala A »pripeljal« 6. septembra ob 20. uri in bo trajal 12 sredinih večerov, je pričel z iskanjem glavnih akterjev v začetku aprila. Vabilo za sodelovanje je nagovarjalo vse, ki so dopolnili 21 let, imajo vozniški izpit vsaj dve leti in uživajo v hitrosti. Kandidati so se prijavljali preko spletne strani www.dunlop.si/dirka. Do 31. maja, ki je štel za zadnji dan prijave, se je na omenjeni spletni strani zbralo skoraj štirimestno število prijavljenih. Sledila je avdicija, na katero je bilo povabljenih 140 kandidatov, žirijo pa jih je prepričalo 32.

Pri novem resničnostnem šovu Dirka! bo rdeča nit kajpak dirkanje. Seveda pa to nikakor ne pomeni, da gledalci ne bodo deležni vsega, kar pričakujejo od žanra s podpisom resničnostni šov. S 6 dekleti in 6 fanti, ki skupaj bivajo 12 vikendov! Lepo izhodišče za vse zaplete, morebitne romance, prepire …

Vendar počakajmo, da se izbranci prvič soočijo v resničnostnem šovu Dirka!, kjer pa ne bodo šteli le rezultati na stezi, temveč tudi rezultati nalog, ki so daleč od »sukanja« volana.

Poleg točk, ki jih bodo kandidati nabirali na dirkališču, bodo za rezultate namreč pomembne še točke iz popoldanskih in večernih dejavnosti.

vir:http://www.zav-mb.si, 29.08.2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *