TAB akumulatorji

By | 10/30/2018

Nobenega dvoma ni, da je akumulator za traktor ena izmed ključnih komponent. Brez njega namreč vozila sploh ne moremo zagnati, pa tudi pri uporabi je nepogrešljiva električna energija, ki jo ponuja akumulator. Prav zaradi tega se je treba izbiri akumulatorja pozorno posvetiti, saj ne želimo, da bi nas ta ključni kos opreme pustil na cedilu ravno v trenutku, ko se bomo nanj najbolj zanašali. Kateri akumulatorji se bodo najbolje obnesli? Vsekakor je najbolj varno izbrati preizkušene izdelke priznanih proizvajalcev. Na tem področju izstopajo predvsem TAB akumulatorji, ki so priljubljena izbira za traktorje in druge delovne stroje. TAB akumulatorji namreč ponujajo nekaj prednosti, ki se najbolj izkažejo prav pri tej vrsti uporabe, saj so pisane na kožo zahtevnejšim uporabnikom delovnih strojev.

Najprej je treba omeniti, da so TAB akumulatorji na voljo v zelo različnih izvedbah, s tem pa pokrivajo potrebe širokega spektra uporabnikov. Prav vse izdelke te znamke pa družijo določene skupne lastnosti, ki pričajo po kakovosti akumulatorjev. TAB akumulatorji so predvsem zelo zmogljivi pri zaganjanju zahtevnih delovnih strojev, dobro se izkažejo celo v mrzlem okolju in pri večjih zahtevah po začetnem impulzu električne energije. To pomeni, da se lahko na te akumulatorje povsem zanesemo v vsakem trenutku. So zanesljivi in brezkompromisni v vseh okoliščinah, česar vsekakor ne moremo trditi za mnoge druge akumulatorje.

Nadalje pa mora imeti akumulator za traktor še nekatere druge odlike, ki odločajo o tem, kako zadovoljni bomo z izdelkom. V poštev pridejo osnovne lastnosti akumulatorja, predvsem seveda kapaciteta, že v izhodišču pa moramo biti pozorni na to, ali izberemo 12 V ali 24 V akumulator – izbira je odvisna od tega, v kateri delovni stroj nameravamo akumulator vgraditi. Prav ta podatek pa bo služil tudi izbiri prave oblike akumulatorja, saj je smiselno paziti tudi na to, da so elektrode primerno postavljene, da lahko nanje priključimo porabnike, seveda pa mora biti akumulator za traktor ustrezne oblike in velikosti, da ga lahko sploh postavimo na svoje mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *